Examenul de acces la stagiu

Dorim să vă facem cunoscut faptul că termenul de înscriere pentru sesiunea noiembrie 2022 a examenului de admitere la stagiu a fost prelungit până la data de 07 noiembrie 2022.


Documente necesare participantilor la examenul de acces la stagiu se gasesc mai  jos

Chestionar examene Model declaratie frauda examen CECCAR Instructiuni ex acces dec 2020 Procedura organizare examen acces si aptitudini in Contextul COVID


CECCAR organizeaza o serie de cursuri de pregătire pentru examenul de admitere la stagiu în perioada 13 – 16 septembrie și 23 – 24 septembrie 2022.

Candidații care se înscriu la examenul de admitere la stagiu, până la data de 12 septembrie 2022 și achiziționează ghidul de pregătire, beneficiază de participarea gratuită la cursuri.

Pentru candidații care nu achiziționează ghidul de pregătire, participarea la cursuri este condiționată de achitarea unei taxe de 40 lei + TVA.

 

SESIUNE EXTRAORDINARA EXAMEN ACCES LA STAGIU 5 – 6 DECEMBRIE 2020

 • Pentru experţi contabili:
  • În ziua de 05 decembrie 2020, începând cu ora 10.30 o probă scrisă cu subiecte din disciplinele Contabilitate, Fiscalitate şi Drept, cu o durată de 3 ore;
  • În ziua de 06 decembrie 2020, începând cu ora 10.30 o probă scrisă cu subiecte din disciplinele Evaluare economică şi financiară a întreprinderilor, Audit, Expertiză contabilă şi Doctrina şi deontologia profesiei contabile, cu o durată de 3 ore;
 • Pentru contabilii autorizaţi care îndeplinesc condiţia de studii superioare economice:
  • În ziua de 06 decembrie 2020, începând cu ora 10.30 o probă scrisă cu subiecte din disciplinele Contabilitate, Evaluare economică şi financiară a întreprinderilor, Audit, Expertiză contabilă, Doctrina şi deontologia profesiei contabile cu o durată de 4 ore;
 • Pentru contabili autorizaţi:
  • În ziua de 05 decembrie 2020, începând cu ora 10.30 o probă scrisă cu subiecte din disciplinele Contabilitate, Fiscalitate şi Drept, cu o durată de 3 ore.

Se declarã admiși candidații care obțin cel puțin media 7 și minimum nota 6 la fiecare disciplinã.

Candidații sunt rugați să se prezinte cu minim 30 de minute înaintea începerii examenului.

Documente necesare participantilor la examen se gasesc la sectiunea ANUNTURI SI NOUTATI.

Locație: Timișoara, sediul Filialei Timiș a CECCAR, str. Moise Nicoara, nr. 21


CECCAR vine în sprijinul candidaților înscriși la examenul de Acces la profesie, prin organizarea unor cursuri de pregătire, începând cu data de 17 noiembrie 2020.

Totodată, pentru a veni în sprijinul absolvenților programelor de masterat care nu au reușit să promoveze examenul de admitere la stagiu, din sesiunea octombrie, Consiliul superior al CECCAR a hotărât reducerea taxei de participare, proporțional cu numărul de discipline pe care le au de susținut, după cum urmează:

 • 75 lei pentru susținerea unei discipline de examen;
 • 150 lei pentru susținerea a două discipline de examen.