Premii în bani pentru viitorii contabili

  2 MINUTE DE CITIRE

SHAREhttps://www.facebook.com/v2.0/plugins/like.php?action=recommend&app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df2ecdab684186%26domain%3Dcaon.ro%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fcaon.ro%252Ff301382183ba84%26relation%3Dparent.parent&color_scheme=light&container_width=190&href=https%3A%2F%2Fcaon.ro%2Fpremii-in-bani-pentru-viitorii-contabili%2F2408387%2F&layout=button_count&locale=ro_RO&sdk=joey&share=true&show_faces=true&size=small&width=190

REŞIŢA – Cum era şi firesc, câştigătorii concursului de educaţie contabilă au fost recompensaţi… financiar!

Colegiul Economic al Banatului Montan a găzduit, azi, festivitatea de premiere a elevilor participanţi la etapa judeţeană a Concursului de cultură şi educaţie financiar-contabilă. Întrucât protocolul de parteneriat dintre Ministerul Educaţiei şi Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) a fost semnat în urmă cu aproximativ o lună, organizarea primei ediţii a concursului şi pregătirea concurenţilor s-a făcut într-un ritm deosebit de alert. „Chiar dacă timpul a fost scurt, am avut totuşi 12 elevi participanţi, în condiţiile în care alte judeţe nici nu au organizat etapa judeţeană. Era firesc să ne implicăm, deoarece experţii contabili, alături de administratorii companiilor, sunt cei ce gestionează business-urile.“, a precizat, în deschiderea festivităţii, Mihaela Azap, preşedintele filialei judeţene a CECCAR.

Implicarea, în cazul de faţă, a constat în pregătirea teoretică a elevilor din clasa XI-a – filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activităţi economice, dar şi în acordarea premiilor în bani care au însoţit diplomele. Cei doi ocupanţi ai locului I, Marian Alexandru Grădinariu şi Ştefan Sebastian Stoian, au fost recompensaţi cu câte 700 de lei pentru performanţa lor, ei urmând să reprezinte judeţul la etapa naţională a concursului, care se va desfăşura în perioada 15-17 iunie 2023, la Bucureşti.

Pe de altă parte, şi ceilalţi elevi sunt recompensaţi şi promovaţi, a adăugat directoarea Colegiului, Lenuţa Ciurel: „Un contabil, ca să poată să gestiona, trebuie să ştie şi cum se fac banii. Cu o parte dintre elevi vom pleca într-un proiect de mobilitate profesională în Cipru, unde vor face într-adevăr practică în domeniul lor de studiu, cel al comerţului!“

Cu acest prilej, ei nu vor cunoaşte doar o ţară străină, ci vor avea şi posibilitatea de a dobândi experienţă de nivel european.

JCS-Walter Fleck